Rozhovor s herečkou Anastasií Chocholatou

Syn mi splnil sen!

Rozhovor s herečkou Anastasií Chocholatou

Aninka z Troškovy pohádky Zakleté pírko i známá seriálová tvář – to je Anastasia Chocholatá, která se po mateřské pauze ve svých čtyřiadvaceti vrátí na obrazovky v novém seriálovém hitu televize Prima Kamarádi.

Kamarádi jsou jednou z nejvýraznějších novinek podzimní televizní sezony. O čem jsou?

Je to pohodový rodinný seriál, odehrává se na vesnici a ústředními postavami jsou tři kamarádi – Veronika, Petr a Oliver. Veronika se vrací do vsi, odkud pochází, aby to tam dala trochu dohromady. Místní lidé jsou rozhádaní, přitom by bylo potřeba uspořádat volby a zvolit starostu… a to je právě na Veronice. Na pomoc pak povolá ty své dva kamarády – doktora Petra a kuchaře Olivera.

Bude u toho legrace?

Určitě, humor převažuje. Samozřejmě tam jsou i nějaké strasti, ale v základu je to takový ten typ seriálu, kdy přijdete po náročném dni z práce domů a pustíte si tohle jako klasickou pohodovou oddechovku.

Je Vám ta Vaše seriálová Veronika v něčem podobná?

Ona chce pro lidi to nejlepší, aby všichni kolem ní byli šťastní… Tak asi tohle. Možná to zní trochu samolibě, ale já to tak mám od dětství.

A od dětství jste se také chtěla stát herečkou?

Původně krasobruslařkou nebo baletkou, k herectví se to přehouplo asi v šesti letech, kdy jsem stála poprvé před kamerou. A definitivně pak v patnácti, kdy jsem se měla rozhodnout, kterým směrem se vydám, kam půjdu na střední školu. Tehdy u mě zvítězila herecká konzervatoř.

To už jste ale coby herečka měla leccos za sebou. Vždyť seriál Vyprávěj jste točila od Vašich deseti let…

To byla moje první seriálová role, a tam jsem rychle zjistila, co to obnáší a strašně se mi to zalíbilo.

Neodradilo Vás to věčné čekání a prostoje, které natáčení filmů a seriálů provázejí?

Neodradilo, z krasobruslení a baletu jsem v sobě měla zakořeněnou disciplínu. Když se čekalo, tak jsem si prostě počkala. Vlastně jsem nikdy na natáčení neměla s ničím problém.

Byl to právě seriál Vyprávěj, co Vás takzvaně vykoplo na hereckou dráhu?

Asi jo, dodneška mě totiž lidi díky Vyprávěj poznávají, je vidět, že ten seriál milovali. Ale to platí i o mém druhém velkém seriálu Gympl s (r)učením omezeným, to byl zase velký boom mezi mými vrstevníky, pořád si mě pamatují jako Leonu Vaněčkovou. Což je opravdu trochu bizár, protože je to už… dvanáct let?

Jaký seriál Vám dal zatím nejvíc zabrat?

To byl britský seriál Srdce z ledu. Tehdy jsem musela odjet na půl roku do Anglie, bojovala jsem s řečí, bylo to náročné i fyzicky, protože je to seriál z prostředí krasobruslení a hokeje, takže jsme měsíce dokola šíleně trénovali a připravovali se, abychom pak na ledě vypadali alespoň trošku jako profíci. A moje postava navíc začala hrát hokej, takže jsem trénovala jak krasobruslení, tak hokej. Ale i přes tu náročnost to byla skvělá zkušenost, strašně se mi tam líbilo, jenom to bylo dlouhý a intenzivní.

Odmalinka jsem si přála stát se maminkou, mít vlastní pevné rodinné zázemí. A z něj si pak občas takhle odběhnout na nějaké natáčení…

Říkáte, že jste bojovala s jazykem? A přesto si Vás vybrali?

Svoje repliky jsem se naučila, navíc nějaký ten přízvuk nevadil, hrála jsem Češku. I všem instrukcím od režiséra a štábu jsem rozuměla. Spíš jsem měla problém se rozmluvit mimo kameru, to mi trvalo déle, ale i s tím jsem si nakonec poradila.

Místo dalšího natáčení jste ale před dvěma lety všechny překvapila – ve svých dvaadvaceti jste se stala maminkou syna Christiana.

Splnil se mi sen. Odmalinka jsem si přála stát se maminkou, mít vlastní pevné rodinné zázemí. A z něj si pak občas takhle odběhnout na nějaké natáčení…

Není to ale v budování kariéry herečky překážka?

Podle mě ne. Navíc u mě se to sešlo tak, že za tu dobu, co jsem byla těhotná a na mateřské, tak mi žádná zajímavá nabídka nepřišla. A když se teď otevřel nějaký prostor, přišli Kamarádi. Takže to do sebe všechno tak hezky zapadlo, potvrzuje se mi, že jsem se rozhodla správně. Ale hlavně mi to každý den potvrzuje můj syn. Jsem moc spokojená.

Snad Vám radost udělají i diváci a budou se na Kamarády dívat. Už je máte dotočené?

To vůbec ne, měli bychom točit až do příštího roku, pak se uvidí, asi právě podle toho, jak se to bude lidem líbit, jakou to bude mít sledovanost.

Vašimi parťáky tam jsou David Gránský a Jan Komínek. Nebudu se ptát, jestli jste si sedli…

…Tak to opravdu platí! Jsme tam fakt takoví tři kamarádi, neustále se něčemu smějeme, řešíme spolu všechna naše trápení a tak, sedli jsme si. Jsme spolu rádi, ale to přátelství už trvá mnohem déle než natáčení Kamarádů, vždyť s jedním se znám od třinácti, s druhým od patnácti…

Tak to ten název seriálu zní opravdově.

Jo, platí to. A i nám to podle mě pomohlo v rozjezdu, že nikdo mezi námi nemusel hledat tu, jak se říká, chemii, ta hned na začátku hezky sama naskočila. Ale to nakonec už brzy budou moci diváci posoudit sami.

 


Anastasia Chocholatá (24)

Pochází z vesničky nedaleko Pardubic. Od mala se věnovala krasobruslení a baletu, před kamerou stála poprvé v šesti letech, o čtyři roky později už natáčela seriál Vyprávěj, kde hrála malou Majdu Sovovou. Výrazné role dostala i v seriálech Gympl s (r)učením omezeným nebo Modrý kód, příležitost dostala i ve filmu Pojedeme k moři (2014) nebo pohádce Zakleté pírko (2019), letos se v kinech objevila v komedii Matka v trapu. Je vdaná za fotbalistu Matouše Trmala (brankář v FK Mladá Boleslav), před dvěma lety se jim narodil syn Christian.

Rozhovor
Foto PRIMA TV

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC