Rozhovor s Terezou Pergnerovou

Natáčení na Filipínách, to byla škola!

Rozhovor s moderátorkou Terezou Pergnerovou

Tereza Pergnerová. Televizní fenomén, který se na obrazovky vrací, když se na nich děje něco zajímavého. Tentokrát to je show Honeymoon – líbánky k nepřežití na platformě prima+, v níž čerstvě seznámené páry v náročných podmínkách zjišťují, zda spolu mají šanci. Jak moderátorka pořadu vzpomíná na natáčení na exotickém ostrově?

Jednou z atraktivních věcí na Líbánkách k nepřežití je právě prostředí, v němž se odehrávají. Prozradíte, kde se natáčelo?

Jde o velmi magické místo na Filipínách, nachází se zde i takový spirituální oltář, kde si dva lidé, kteří se neznají, řeknou ano.

A co ti dva, kteří v sobě najdou zalíbení, budou na ostrově prožívat?

Naše páry jsou samozřejmě často nervózní, jsou dojemní, jsou roztomilí, jsou stydliví, ale pokouší se ve svém životě něco změnit a najít spřízněnou duši.

Co byste jim popřála?

Já bych jim sama za sebe popřála, aby vždy zůstali sami sebou, aby se nesnažili vytvářet někoho, kdo vlastně neexistuje a aby vsadili sami na sebe.

Máte nějakou radu, jak v sobě najít vnitřní světlo, když člověka trápí nějaké těžkosti?

Kdybych znala radu na to, jak překonat těžkosti, tak to ze sebe už střílím ven. Myslím, že je vždy dobré zůstat slušným člověkem, to může pomoct. Důležité je nepřekročit hranice nějakého morálního, slušného chování.

Byla jste na Filipínách poprvé? Jak se Vám tam líbilo?

Já patřím k nadšencům. Ano, byl to můj první výlet na toto území a jsem nadšená. Vlastně každý den se nepřestávám kochat. Samozřejmě jsem viděla všechnu tu radost, viděla jsem bídu, věci, o kterých se nám v naší zemi může jen zdát… Ale základní výstup z toho mám. Ta země, byť má potíže, byť je v ní chudoba, je pro mě zemí úsměvů. Tam se všichni pořád usmívají.

Bylo to náročné natáčení?

Bylo to náročné, nebudu lhát, protože teploty na Filipínách byly vysoké a nejsme na ně zvyklí. Takže zatímco doma bychom byli někde ve stínu a možná si naložili nohy do lavoru, tak tady se tvrdě pracovalo, a to co předváděli režiséři a kameramani, kteří ještě obsluhovali techniku, to bylo neskutečné.

Během natáčení jste absolvovali výlet na lodi kolem pobřeží ostrova Palawan, jaké to bylo?

Nikdy by mě nenapadlo, že výlet lodí po takhle náročné práci, bude mít tak výrazně relaxační efekt. Protože, z mého pohledu, my jsme se tam strašně osvobodili, přestože jsme z velkého a náročného dne nastoupili na loď plnou větru a deště. Ale myslím, že jsme tam prošli nějakým křtem a novou energií. Byl to úžasný zážitek a samozřejmě i setkání s lidmi, o kterých jsme nemohli vědět, že na ostrůvku, kde jsme zastavili, budou.

Vy jste se prý během tohoto výletu vrátila do dětství, jak se to stalo?

Začalo výrazně pršet, na tuto oblast hodně moc. My jsme stáli pod střechou a čekali jsme, až déšť ustane. A já jsem najednou vyběhla a úplně automaticky jsem běžela k malé holčičce, která si zcela přirozeně užívala radost okamžiku, přítomného okamžiku. A tak mě strhla, že já jsem v sobě objevila něco tak božského, něco tak neposkvrněného, že přesto, že mi teď bylo padesát, tak jsem se najednou cítila, jako když je mi deset.

Ale emotivní to na Filipínách bylo nejen v tomto okamžiku, že?

Je to tak. Já se tam každý den normálně učila. Ne, že bych si myslela, že už jsem v životě poznala všechno, ale tam jsem dostala lekci v pokoře, trpělivosti a nesnázích. Moc jsem se toho naučila od lidí, kteří tam mají skromné podmínky, ale neviděla jsem je, že by se mračili. Naopak, viděla jsem, že přijímají věci tak, jak jsou a nezápasí, nevyčerpávají se nějakým zápasem, nesrovnávají se s druhými.

Na Filipíny jste také dostala krásný vzkaz od svého manžela…

Já jsem mu posílala náhodnou fotografii a přišla mi věta: Jsi šťastná, Teo. To musím ještě dovysvětlit, protože můj muž mi říká různými jmény. Takže já jsem Tereza, Terezka, když zlobím, tak jsem Zora. A Tea jsem, když jsem taková éterická a když mě má hodně rád. Takže jakmile jsem ještě za tou čárkou viděla to Teo, tak jako by tam byl v tu chvíli se mnou. Zalila mě ohromná jistota, že vlastně mám muže, který netrpí tím, že jsem pryč. On nestrádá, on mi strašně přeje, že si to užívám. A já si to opravdu užívala. Jsem moc ráda, že jsem tam byla.

Teď z jiného soudku, po líbánkách přijde třeba svatba, potom děti. Vy už dvě máte, jak jste se postavila k jejich výchově?

Já jsem ta přísnější, ta důsledná. Byť třeba teď v pubertě to u Natálky nemá moc velký význam, příliš si z toho nedělá, ale já stále zůstávám v té figuře. A můj muž je takový laskavý, dá se opít rohlíkem, dá se ukecat. No samozřejmě, vždyť je to jeho holčička. A ta na něj zná všechny nástroje a všechny zbraně.


Honeymoon – líbánky k nepřežití

Nová seznamovací reality show pochází z dílny tvůrců populární seznamky Svatba na první pohled, ale zde, místo luxusní dovolené, čeká páry dobrodružství na celý život. Dvojice jsou na úvod spojeny jen prvotní sympatií a odborníky a poté vysazeny na opuštěném ostrově. Izolovaní a vystaveni silám přírody zde budou hledat lásku s člověkem, kterého de facto vůbec neznají.


Tereza Pergnerová (* 25. června 1974)

Proslavila se v devadesátých letech coby moderátorka hitparády Eso na Nově, odtud také pochází její nesmrtelná hláška „Čágo, belo, šílenci“. Uváděla také Českého slavíka. Úspěšně bojovala s drogovou závislostí, následně v letech 2005–2013 moderovala čtyři řady reality show VyVolení, v poslední době se objevila v pořadech Mise nový domov nebo Ztracená rodina. Mihla se i v několika seriálech a filmech, třeba v Akumulátorovi 1 otce a syna Svěrákových.

Rozhovor
Foto PRIMA TV

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC