Postup přípravy
Smíchejte pažitku, česnek a dvě lžíce olivového oleje s mletým masem, dochuťte solí a pepřem a odložte stranou. Uvařte divokou rýži podle návodu na obalu, slijte a odložte stranou.
Připravte melounový salát
V míse smíchejte 2 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, strouhaný zázvor, papričku Jalapeño a lístky máty. Meloun nakrájejte na kousky a promíchejte s dresinkem, odložte stranou. Z mletého masa vytvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu a obalte je v ovesných vločkách.Poté je smažte na pánvi asi 15 minut, dokud nezezlátnou. Smíchejte rýži s jednou lžící olivového oleje, přidejte semínka granátového jablka a nasekanou petrželku, dochuťte solí.
Na talíř nandejte porci rýže, položte masové kuličky a přidejte petržel a lístky máty na ozdobu. Podávejte s melounovým salátem.