Recepty Canal+ Domo

Losos smažený na olivovom oleji s karfiolovým pyré

Losos smažený na olivovom oleji s karfiolovým pyré
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 5
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 filety lososa s kůží
  • 1 malý květák
  • mléko
  • pár lístků meduňky
  • 1 pomeranč (kůra a 2 plátky)
  • 1 citron (kůra)
  • 1 limeta (kůra)
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • podmáslí nebo kefír
  • vinný ocet bílý
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Pyré
Nakrájený květák a uvařte doměkka v mléce. Sceďte. Dejte zpět do hrnce, přilijte podmáslí nebo kefír a zahřejte. Poté rozmixujte do hladka. Dochuťte solí a pepřem. Odložte. Dresink: smíchejte olivový olej s nastrouhanou citronovou, limetovou a pomerančovou kůrou, přidejte rozmarýn, lžíci octa, dochuťte solí a pepřem a odložte.

Losos
Lososa osolte a opepřete. V hrnci rozpalte olivový olej na teplotu 60–80 stupňů, přidejte plátky pomeranče a listy meduňky. Kousky lososa ponořte do olivového oleje a smažte na velmi mírném ohni, asi 15 minut. Osušte lososa pomocí papírových kuchyňských utěrek.

Na talíř nandejte květákové pyré a kousky lososa, přelijte dresinkem. Jako přílohu doporučujeme také salát z rukoly s cherry rajčaty.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905