Postup přípravy
Pyré
Nakrájený květák a uvařte doměkka v mléce. Sceďte. Dejte zpět do hrnce, přilijte podmáslí nebo kefír a zahřejte. Poté rozmixujte do hladka. Dochuťte solí a pepřem. Odložte. Dresink: smíchejte olivový olej s nastrouhanou citronovou, limetovou a pomerančovou kůrou, přidejte rozmarýn, lžíci octa, dochuťte solí a pepřem a odložte.
Losos
Lososa osolte a opepřete. V hrnci rozpalte olivový olej na teplotu 60–80 stupňů, přidejte plátky pomeranče a listy meduňky. Kousky lososa ponořte do olivového oleje a smažte na velmi mírném ohni, asi 15 minut. Osušte lososa pomocí papírových kuchyňských utěrek.
Na talíř nandejte květákové pyré a kousky lososa, přelijte dresinkem. Jako přílohu doporučujeme také salát z rukoly s cherry rajčaty.