Postup přípravy
Rybí filety 2x - 3x pomelte v mlýnku na maso, vložte do misky a osolte. Do hmoždíře nasypte sezam, fenykl, koriandr, sumah a papriku. Koření utřete na jednolitou hmotu, přidejte do masa a důkladně promíchejte. Citronovou trávu, která zde nahrazuje jehly, zkraťte tak, aby se vešla na pánev a oblepte jí masem. Nakonec maso na trávě zvlhčete vodou a uložte na 20 minut odpočinout do ledničky. Grilovací pánev vyložte pečícím papírem, aby se maso nepřilepilo a grilujte.
Připravte si salát
Z okurky odstraňte jádra, nakrájejte a dejte do misky. Přidejte cibuli nakrájenou na kroužky a dužinu z avokáda. Do misky vymačkejte šťávu z pomeranče a přilijte olivový olej. Přidejte ořechy, petržel, mátu, jádra granátového jablka a perličkový ječmen.. Salát dochuťte solí a promíchejte. Posypte sezamem a lžíci jogurtu.
Brambory
Uvařené brambory nakrájejte a osmahněte v oleji na pánvi. Dochuťte kmínem a pastou harrisa. Přidejte jogurt a duste 10 minut.
Rybí kebab na citronové trávě podávejte s pečenými brambory a salátem.