Postup přípravy
Mletou plec vložte do misky, přidejte kmín, pastu harrisa, pepř, sušenou papriku, lžíci sádla, lisovaný česnek a sůl. Dolijte vodu a zamíchejte všechny ingredience až vznikne pevná hmota.
Střívko nasuňte na speciální nástavec mlýnku na maso a na jeho konci zavažte uzel. Pomalým mletím tlačte maso do střívka a tvořte klobásky.
Klobásky před vložením do vody lehce propíchněte. Klobásky vařte ve vodě asi 15-20 minut.
Mezitím si připravte salát. Z okurek odstraňte zrníčka, nakrájejte je a vložte do misky. Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, chilli papričku, jádra granátového jablka, citronovou šťávu, koriandr, mátu, kmín a bílý jogurt. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
Klobásky podávejte se salátem.