Postup přípravy
Všechny luštěniny, kromě čočky, zalijte studenou vodou a nechte máčet. Poté propláchněte, zalijte čerstvou vodou a povařte. Na konci vaření přidejte sůl. Kroupy uvařte do měkka.
Na pánvi osmahněte jarní cibulku, přidejte na drobné kostičky nakrájenou dýni a restujte, dokud nezměkne. Poté postupně přidávejte kroupy, všechny luštěniny, saturejku, majoránku, pepř a sůl.
Na pánvi zahřejte med, přidejte vypeckované švestky a brusinky, chvíli karamelizujte a rozmixujte vše dohladka. Rozdrťte koriandr, hořčičné semínko, kmín, muškátový oříšek, majoránku a černý pepř. Potřete kachní stehna hrubou solí, posypte drceným kořením a nechte 12 hodin odpočinout. Potom maso důkladně osušte od přebytečné vody a vložte do hrnce. (Pokud byste chtěli proces uspíšit, můžete použít jemnou sůl. Nasolená a okořeněná stehna pak stačí nechat odpočinout 1-2 hodiny).
Připravená stehna vložte do hrnce a zalijte řepkovým olejem, aby byla celá ponořená. Zakryjte alobalem. Podle velikosti stehen pak vařte 2 – 3 hodiny. Hotová kachní stehna vylovte z oleje, přendejte na rozpálenou pánev a smažte z obou stran do zlatova.
Podávejte se směsí krup a luštěnin a švestkovo-brusinkovou omáčkou.