Postup přípravy
Uvařte oloupané brambory. Žebírka nakrájejte s odstupem jedné kosti a pomažte česnekem, zázvorem, solí, pepřem a skořicí. Žebírka opečte na oleji a po opečení je přeložte na plech.
Připravte si marinádu
Na pánvi, na které se pekla žebírka, orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Dolijte ústřicovou a sójovou omáčku. Přidejte anýz a skořici. Marinádu nalijte na žebírka na plechu a dejte do trouby. Pečte asi 20 minut na 200 °C.
Připravte si pesto
Do misky nalijte šťávu z limety, med, olej, lněný olej a rybí omáčku. Přidejte koriandr a česnek a dobře rozmixujte na pevnou hmotu.
Uvařené brambory dejte na pánev, dolijte lžíci oleje a restujte. Nakonec k bramborám přidejte pesto.
Žebírka podávejte s teplými bramborami.