Okurková polévka se šťovíkem
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 8
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská
Ingredience
- 1,5 l zeleninového vývaru
- lžíce másla
- 3 cibule šalotky
- 4 stroužky česneku
- 1,5 kg nakládaných okurek
- 2 hrsti šťovíku
- 2 hrsti kapusty
- lžička soli
- lžička pepře
- koprová nať
- sklenice kyselé smetany
Postup přípravy
Na pánvi na másle osmahněte nakrájený česnek a cibuli. Polovinu okurek oloupejte a druhou polovinu nechte se slupkou. Všechny okurky nakrájejte a přidejte na pánev. Osmahnutou směs vložte do mixéru, přidejte šťovík a ve vývaru spařenou kapustu. Vše rozmixujete na hladký krém a vlijte do vývaru. Polévku dochuťte solí a pepřem. Přidejte nasekaný kopr. K polévce podávejte kyselou smetanu.