Recepty Canal+ Domo

Pečená husí prsa s červenou řepou a brynzovými šiškami

Pečená husí prsa s červenou řepou a brynzovými šiškami
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 4
Druh masa:Husí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 husí prsa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička oregana
  • sůl
  • pepř

Červená řepa s klikvou a jablky

  • 3 středně velké červené řepy
  • 1 velké jablko
  • ½ sklenice klikvy
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce másla
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 2 lžíce balzamikového octa

Brynzové knedlíky

  • 250 g brynzy
  • cca 300–400 g pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • ½ sklenice husté smetany
  • ½ svazku zelené petrželky
  • sůl

Postup přípravy

Husí prsa opláchněte, zalijte vodou a odložte na 2 hodiny.

V hmoždíři rozdrťte česnek se solíi, přidejte bylinky a případně trochu oleje. Vložte husí prsa na pánev kůží dolů a pomalu opečte z obou stran dozlatova. Dochuťte solí, pepřem a potřete česnekovo-bylinkovou pastou. Přeložte do keramické formy, zakryjte a vložte na 40 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů. Poté odkryjte, zvyšte teplotu na 180 stupňů a pečte dalších 5 minut.

Uvařte červenou řepu do měkka, oloupejte ji a nakrájejte na tyčinky.

V misce rozetřete lžící brynzy, přidejte smetanu, přisypte mouku, přidejte vejce, nasekanou petrželku a sůl. Vypracujte těsto na knedlíky. Zakryjte fólií a na hodinu odložte.

Na kuchyňském válu posypaném moukou vyválejte těsto, nakrájejte na plátky a vytvarujte šišky. Vařte je ve slané vroucí vodě asi 3 minuty od vyplutí na hladinu.

Na pánvi zahřejte máslo, přidejte rozmarýn, červenou řepu, klikvu a jablka nakrájená na podobně velké tyčinky jako červená řepa. Restujte asi 5 minut a občas prohoďte, přidejte ocet, med, dochuťte solí a pepřem.

Podávejte k pečenému husímu masu a vařeným brynzovým šiškám.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905