Postup přípravy
V hrnci rozpusťte máslo a hořkou čokoládu. Nalijte do ní kávu rozpuštěnou v několika lžících teplé vody a přidejte kakao. Když se hmota spojí, nechte lehce vychladnout.
V další misce rozšlehejte vejce s cukrem, solí a vanilkovou pastou. Přilijte teplou čokoládovou hmotu a ušlehejte metličkou. Nakonec přidejte prosátou mouku a nakrájenou bílou čokoládu. Opatrně promíchejte, abyste se zbavili všech hrudek mouky. Vlijte těsto do menší formy vyložené papírem na pečení a pečte asi 30 minut v troubě na 180 stupňů.
Hotové brownies by měly být vlhké, uvnitř mírně lepkavé, horní část celistvá a křehká. Podávejte posypané moučkovým cukrem nebo polité čokoládovou polevou.
Krémová čokoládová poleva
Smetanu a nalámanou čokoládu dejte do hrnce. Krátce zahřejte a odložte na 2 minuty. Poté pomocí šlehací metly nebo mixéru vytvořte hladkou polevu. Polijte těsto teplou polevou a posypte najemno nakrájenými arašídy. Nechte vychladnout a mírně ztuhnout.