Recepty Canal+ Domo

Sendvič s lilkem a vejcem

Sendvič s lilkem a vejcem
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 6
Chod:Snídaně
Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 6 krajíců křupavého chleba
  • lilek
  • olivový olej
  • 2 lžíce másla
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • limeta
  • několik lístků koriandru
  • hrst mladého špenátu

Dresink

  • 3 lžíce majonézy
  • lžíce sezamové pasty Tahini
  • polovina citronu

 

Postup přípravy

Nejdříve si připravte dresink. V misce smíchejte majonézu s Tahini pastou. Přidejte šťávu z poloviny citronu.

Lilek nakrájejte na plátky a ogrilujte na grilovací pánvi.

Na mírném ohni na másle osmažíme vejce, které občas poléváme máslem a hotové je přendáme na talíř. Grilovaný lilek dejte do misky, přidejte sůl, pepř a olivový olej. Vše pokropte šťávou z limety a přidejte několik lístků koriandru.

Na pánvi opečte krajíce chleba namazané máslem.

Opečené krajíce potřete dresinkem a posypte špenátovými listy, obložte plátky lilku a ozdobte vejcem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905