Recepty Canal+ Domo

Guláš z husích srdíček, bramborákem a barevným salátem

Guláš z husích srdíček, bramborákem a barevným salátem
Pořad:Jak nafouknout malý byt, epizoda 5
Druh masa:Husí
Chod:Oběd
Salát
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1 kg husích srdíček
  • pórek
  • řapíkatý celer
  • lžíce husího sádla
  • hrst lišek
  • 2 hrsti žampiónů
  • 2 lžíce kaparů
  • špetka pepře
  • 4 tyčinky skořice
  • hrst čerstvého libečku
  • 2 čerstvé anýzy
  • hrst zeleného hrášku
  • hrst sušených brusinek
  • 150 ml vodky
  • lžička soli
  • lžička pepře
  • 250 ml vody
  • polovina sklenice červené fazole
  • polovina sklenice bílé fazole
  • hrst luskového hrášku

Bramborák

  • 1 kg vařených brambor
  • 100 ml kefíru
  • hrst dlouho zrajícího sýru
  • 4 stroužky česneku
  • 150 ml přepuštěného másla
  • špetka soli
  • citron
  • hrst čerstvého libečku

Omáčka

  • hrst arašídů
  • lžička krevetové pasty
  • lžička rybí omáčky
  • limeta
  • 3 stroužky česneku
  • lžička hnědého cukru

Salát

  • kedlubna
  • 2 červené chilli papričky
  • zelená chilli paprička
  • mrkev

Postup přípravy

Srdíčka očistěná od tuku nakrájejte na malé kousky. Osmažte na sádle a přidejte nakrájený pórek a celer. Až srdíčka pustí šťávu, přidejte nakrájené lišky, celé žampióny, kapary, skořici, anýz, zelený hrášek a brusinky. Vše podlijte vodkou. Dochuťte solí a pepřem, dolijte vodu a duste na mírném ohni. Před koncem dušení přidejte dříve uvařené fazole a zbytek hrášku na zvýraznění barvy.

Oloupané brambory uvařte, přilijte kefír a umixujte pyré. Na struhadle nastrouhejte sýr a česnek. Pyré přendejte na pánev, polijte přepuštěným máslem a za stálého míchání získáte jednolitou hmotu, kterou dochuťte solí a pepřem. Přilijte šťávu z citronu, přidejte sýr a česnek. Vše zamíchejte a opečte z obou stran, na závěr posypte čerstvým libečkem.

V hmoždíři rozdrťte oříšky, přidejte krevetovou pastu s chilli, rybí omáčku, šťávu z limety, česnek a cukr. Vše zamíchejte. Kedlubnu nakrájejte na velmi tenké plátky a přendejte do misky. Přidejte nasekané chilli papričky a mrkev. Zeleninu polijeme omáčkou a zamícháme.

Guláš podávejte na bramboráku a se salátem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905