Postup přípravy
Srdíčka očistěná od tuku nakrájejte na malé kousky. Osmažte na sádle a přidejte nakrájený pórek a celer. Až srdíčka pustí šťávu, přidejte nakrájené lišky, celé žampióny, kapary, skořici, anýz, zelený hrášek a brusinky. Vše podlijte vodkou. Dochuťte solí a pepřem, dolijte vodu a duste na mírném ohni. Před koncem dušení přidejte dříve uvařené fazole a zbytek hrášku na zvýraznění barvy.
Oloupané brambory uvařte, přilijte kefír a umixujte pyré. Na struhadle nastrouhejte sýr a česnek. Pyré přendejte na pánev, polijte přepuštěným máslem a za stálého míchání získáte jednolitou hmotu, kterou dochuťte solí a pepřem. Přilijte šťávu z citronu, přidejte sýr a česnek. Vše zamíchejte a opečte z obou stran, na závěr posypte čerstvým libečkem.
V hmoždíři rozdrťte oříšky, přidejte krevetovou pastu s chilli, rybí omáčku, šťávu z limety, česnek a cukr. Vše zamíchejte. Kedlubnu nakrájejte na velmi tenké plátky a přendejte do misky. Přidejte nasekané chilli papričky a mrkev. Zeleninu polijeme omáčkou a zamícháme.
Guláš podávejte na bramboráku a se salátem.