Ingredience
- 4 steaky hovězí roštěné
- ½ hlavy česneku
- 1 chilli paprička
- limeta
- olivový olej
- sůl
- pepř
- máslo
Argentinská omáčka chimichurri
- ½ sklenice octa z červeného vína
- 3–4 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1 malá červená cibule
- 1 čerstvá chilli paprička
- ½ svazku koriandru
- ½ svazku zelené petrželky
- 2 lžíce čerstvého oregana
- ½ sklenice olivového oleje
Fazole s krutony
- 400 g zelených fazolek
- pár plátků dobré bagety
- olivový olej
- ½ hlavy česneku
- sůl
- pepř
- kůra z citronu
Postup přípravy
Začněte přípravou omáčky: najemno nakrájejte česnek a cibuli, přiložte větvičky bylinek a posekejte. Přidejte chilli papričku, oregano, posypte solí a pokračujte v sekání. Směs vložte do mísy, přidejte ocet, olivový olej a promíchejte. Odložte minimálně na 2 hodiny vychladit do lednice.
Steaky potřete olivovým olejem. Přidejte najemno nakrájenou chilli papričku, šťávu z limety, polovinu česneku a odložte na 15–20 minut. Mezitím omyjte fazole, odřízněte konce a vařte v osolené vroucí vodě asi 15–20 minut.
Na pánvi zahřejte olivový olej, vložte na něj půlku česnekové hlavy a když se tuk dobře zahřeje, přidejte roztrhanou bagetu. Osmahněte při potřepávání pánve. Poté přidejte vařené fazole, dochuťte solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Steaky opečte z každé strany po dobu 3 minut, po otočení přidejte rozpůlený česnek a opékejte další 2 minuty, přidejte máslo.
Steaky přeložte do formy na pečení a vložte na 3–6 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů.
Steaky podávejte s fazolemi a krutony, přelité chimichurri omáčkou.