Recepty Canal+ Domo

Rybí polévka s kalamáry

Rybí polévka s kalamáry
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 2
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Polévka
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 2 pražmy
  • cca 300 g čerstvého lososa
  • 4 filety z ančoviček
  • 300–400 g mražených kalamárů v kroužcích
  • 2 mrkve
  • 1 malý kousek celeru
  • ½ svazku kopru
  • 1 malá cibule
  • 2 středně velká rajčata
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička mletého fenyklu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička cukru nebo medu
  • 1 lžička pasty harissa
  • 2 bobkové listy
  • 2 nová koření

K podávání

  • toasty ze široké bagety

Postup přípravy

Pražmy vyfiletujte, hlavy a páteře ponechte pro přípravu vývaru, odstraňte kůži a filety nakrájejte na velké kostky. Hlavy a páteře vložte do hrnce, přidejte 1 mrkev, celer a zalijte vodou. Přidejte bylinky a bobkové listy a vařte asi 50 minut. Vývar sceďte.

V dalším hrnci si na oleji osmahněte ančovičky. Přidejte nakrájenou cibuli, plátky česneku, mrkev nakrájenou na půlměsíce a orestujte. Přidejte oloupaná a semínek zbavená rajčata, cukr, harissa pastu a mletý kopr. Restujte dalších 5–6 minut a zalijte rybím vývarem.
Vařte, dokud mrkev nezměkne.Nakrájejte lososa na tlusté kostky a rozmrazte kroužky kalamárů.

Polévku dochuťte solí a pepřem. Přidejte nakrájené ryby, nemíchejte, pak po 1–2 minutách přidejte kalamáry. Všechno povařte další 2–3 minuty.

Polévku podávejte posypanou koprem, nejlépe s topinkou z bagety.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905