Postup přípravy
Pražmy vyfiletujte, hlavy a páteře ponechte pro přípravu vývaru, odstraňte kůži a filety nakrájejte na velké kostky. Hlavy a páteře vložte do hrnce, přidejte 1 mrkev, celer a zalijte vodou. Přidejte bylinky a bobkové listy a vařte asi 50 minut. Vývar sceďte.
V dalším hrnci si na oleji osmahněte ančovičky. Přidejte nakrájenou cibuli, plátky česneku, mrkev nakrájenou na půlměsíce a orestujte. Přidejte oloupaná a semínek zbavená rajčata, cukr, harissa pastu a mletý kopr. Restujte dalších 5–6 minut a zalijte rybím vývarem.
Vařte, dokud mrkev nezměkne.Nakrájejte lososa na tlusté kostky a rozmrazte kroužky kalamárů.
Polévku dochuťte solí a pepřem. Přidejte nakrájené ryby, nemíchejte, pak po 1–2 minutách přidejte kalamáry. Všechno povařte další 2–3 minuty.
Polévku podávejte posypanou koprem, nejlépe s topinkou z bagety.