Ingredience
Krokety
- 300 g bílé pohanky
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička červené papriky
- 2 čajové lžičky kmínu, majoránky, černého kmínu
- sůl a pepř na dochucení
- voda
- přepuštěné máslo nebo olej na smažení
Čočková pomazánková pasta
- 2 hrnky zelené čočky
- 2 malé cibule
- 1 stroužek česneku
- několik špetek majoránky
- pár špetek kmínu
- svazek zelené petrželky
- sůl podle chuti
Postup přípravy
Namočte pohanku přes noc. Ráno slijte vodu a rozmixujte pohanku do hladka, aby měla konzistenci palačinkového těsta. V případě potřeby přidejte trochu vody. Potom přidejte koření a promíchejte. Palačinky smažte z obou stran na mírném ohni. Pánev občas vymažte tukem, aby se těsto nepřipálilo. Naplňte libovolnou nesladkou pastou jako je např. tato čočková.
Čočku uvařte a poté rozmixujte do husté hmoty. Přidejte glazovanou cibuli dochucenou majoránkou a solí. Dále přidejte česnek drcený nožem a nakrájený na malé kousky. Dochuťte pepřem a solí. Naplňte pohankové palačinky čočkovou pastou a podávejte. Hotové krokety můžete opéct v troubě nebo před podáváním ohřát na pánvi. Ozdobte najemno nasekanou petrželkou.