Recepty Canal+ Domo

Teplý salát z listů červené řepy a kuřecích jater s pistáciemi

Teplý salát z listů červené řepy a kuřecích jater s pistáciemi
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 2
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • svazek červené řepy s natí
  • 40 dkg kuřecích jater
  • čtvrt hrnku loupaných pistácií
  • jedna sladká cibule
  • 20 ml vinného octa plus jedna lžíce
  • lžíce přepuštěného másla
  • půl měkkého avokáda
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 3-4 jahody
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit osolenou vodu. Když začne vřít, přidáme 20 ml octa a cukr. Do lehce bublající tekutiny vložíme malé řepy a vaříme asi 10 minut.

Po uvaření řepu oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na suché pánvi asi minutu pražíme pistácie, které přendáme do misky. Na stejné pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a opečeme na kostičky nakrájenou cibuli. Když cibule zezlátne, přidáme odblaněná játra, nasekané stonky listů červené řepy a 1/4listů, dusíme na malém plamenu asi 7 minut.

Do hotových jater přidáme pistácie, jahody, lžíci octa a dochutíme solí a pepřem. Sundáme z plotny.

Na dva talíře rozložíme nakrájené avokádo, na ně teplá játra a syrové pokrájené listy, pokapeme olejem a máme hotovo.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905