Postup přípravy
Do hrnce dáme vařit osolenou vodu. Když začne vřít, přidáme 20 ml octa a cukr. Do lehce bublající tekutiny vložíme malé řepy a vaříme asi 10 minut.
Po uvaření řepu oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na suché pánvi asi minutu pražíme pistácie, které přendáme do misky. Na stejné pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a opečeme na kostičky nakrájenou cibuli. Když cibule zezlátne, přidáme odblaněná játra, nasekané stonky listů červené řepy a 1/4listů, dusíme na malém plamenu asi 7 minut.
Do hotových jater přidáme pistácie, jahody, lžíci octa a dochutíme solí a pepřem. Sundáme z plotny.
Na dva talíře rozložíme nakrájené avokádo, na ně teplá játra a syrové pokrájené listy, pokapeme olejem a máme hotovo.