Postup přípravy
Šťovík důkladně omyjeme, osušíme a zbavíme tlustých stonků. Ořechy asi 3 minuty pražíme na suché pánvi, přidáme cukr a sundáme z plotny. V misce smícháme šťovík, ořechy a pokrájené ředkvičky.
Mezitím přivedeme vodu v hrnci k varu a přidáme do ní ocet. Do druhé menší misky dáme ostatní přísady a zamícháme (kmín je dobré předtím opražit na suché pánvi, podobně jako ořechy).
Do vroucí vody s octem velice pomalu rozklepneme syrové vejce, opatrně zamícháme a vaříme asi 3-5 minut. Dresink nalijeme na salát a opatrně zamícháme. Na něj dáme ztracené vejce. Salát na talíři ozdobíme např. čerstvým koprem.
K salátu se skvěle hodí podpłomyk: hrnek mouky, voda – kolik je potřeba, špetka soli a lžička černuchy! Vypracujeme těsto, rozválíme a vytvarujeme tenkou placku. Pečeme na velmi horké suché pánvi!