Postup přípravy
Na plech rozložíme papír a na něj poklademe kousky ryb. Koření smícháme a nasypeme na rybu. Nať, strouhanku a máslo utřeme v misce a rozložíme na kousky ryby.
V hrnci si rozehřejeme máslo a hodíme do něj lehce rozmačkaný česnek. Když česnek z obou stran zrůžoví, odstraníme ho a do hrnce přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a polovinu šťovíku, chvilku dusíme. Ke šťovíku přidáme víno a čekáme, až se polovina vyvaří, pak přidáme smetanu a teplotu stáhneme na minimum. Dochutíme solí a pepřem.
Zatímco se omáčka vaří, zapneme si troubu na 180 stupňů a dáme do ní plech s rybou a kořením. Pečeme, dokud kůrka nezezlátne. Nemělo by to trvat víc než 8-10 min. Před podáváním ryby přidáme do omáčky zbytek šťovíku.