Recepty Canal+ Domo

Krém z raných brambor a mladého pórku

Krém z raných brambor a mladého pórku
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 4
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 litr zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 30 deka raných brambor
  • 2 mladé pórky
  • 2 lžíce másla
  • několik plátků slaniny
  • 4-5 snítek čerstvého kopru
  • 2 lžíce pražených mandlových plátků
  • několik lístků libečku

Postup přípravy

Do hrnce vložte vydrhnuté brambory, zalejte vývarem a vařte. V půlce doby vaření na pánvi osmahněte na másle pórek a přidejte k bramborům.

Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujte do hladka. Můžete přidat zhruba 100 ml 30% smetany. Do hotového krému přidejte nasekaný libeček, na talíř servírujte osmahnutou slaninu, mandle a nasekaný kopr.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905