Recepty Canal+ Domo

Grilovaný chřest s vaječno-hořčičnou omáčkou

Grilovaný chřest s vaječno-hořčičnou omáčkou
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 3
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • svazek zeleného chřestu
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • hrubozrnný pepř
  • 2 lžíce anglické hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • čtvrt sklenky vařící vody
  • 2-3 snítky čerstvého chilli
  • lžička lístků tymiánu

Postup přípravy

Do misky nalijte med, přidejte hořčici a žloutky a utřete hladký krém. Do vzniklého krému za stálého míchání opatrně nalijte olej, pak přidejte vařící vodu a dále míchejte. Vše přelejte do větší kovové nebo skleněné mísy a vložte do vodní lázně. Pomocí metličky omáčku šlehejte zhruba 5 minut, dokud nevznikne jemná pěna. Ochuťte lístky tymiánu.

V úzkém hrnci přiveďte k varu vodu s cukrem. Škrabkou oloupejte chřest a odřízněte 2 cm kořene. Dejte je na 5 minut do vařící vody.

Po uvaření chřest osušte a grilujte na grilovací pánvi potřené olivovým olejem. Teplý chřest servírujte na misce politý omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905