Postup přípravy
Do droždí rozpuštěného ve vlažné vodě přidejte sklenku mouky, sůl, cukr a olivový olej a odložte na 15 minut na teplém místě, aby těsto nakynulo. Pak přidejte zbytek mouky a zadělávejte, dokud se nezačne odlepovat od dlaní. Hotové těsto rozdělte na půl a ještě jednou nechte zhruba 20 minut kynout. Tímto způsobem máme připravené těsto na 2 pizzy o průměru 25 – 30 cm.
Z těsta vyválejte dlaněmi nebo válečkem kulatou placku. Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu s oboustranným ohřevem. Plech namažte olivovým olejem pomocí rozlisovaného česneku. Až se nahřeje, položte na něj placku, kterou také jemně namažte olivovým olejem a česnekem. Nakrojenou částí položte na těsto chřest, pak trochu soli, pepře a balzamikového octa.
Pečte zhruba 5 minut, dokud placka jemně nezhnědne. Vytáhněte ji, rozklepněte na ni 2 vejce a nastrouhejte sýr. Zapékejte zhruba 3 minuty, až se bílek zatáhne. Před servírováním posypejte bylinkami.