Postup přípravy
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a lžící nebo nožem z něj vyndáme semínka, která spolu s luskem dáme do vývaru. Přidáme nasekanou čili papričku bez semínek, limetkovou kůru, šťávu a hnědý cukr. Přivedeme k varu. Potom z vývaru vyjmeme vanilkový lusk, který by později při mixování zhořknul. Do připraveného základu vložíme hráškové lusky, loupaný i neloupaný bob a zhruba šest minut vaříme. Zelenina musí změknout, ale nesmí se vařit příliš dlouho, aby nezměnila barvu.
Vše rozmixujeme na hladký krém, který můžeme následně ještě přepasírovat, abychom se zbavili drobných kousků. Do krému přidáme kokosové mléko, a ještě krátce přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem.
Vychladlou polévku skladujeme v lednici. Studený chlodnik můžeme podávat ve skleničkách na víno se dvěma kostkami ledu, ozdobený sekanou mátou a jahodami.