Recepty Canal+ Domo

Krémový chlodnik z bobu a zeleného hrášku s vanilkovým aroma

Krémový chlodnik z bobu a zeleného hrášku s vanilkovým aroma
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 6
Chod:Dezert
Nápoj
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 hrsti syrového bobu, loupaného i neloupaného
  • 2 hrsti syrových hráškových lusků
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • půl hrnku kokosového mléka
  • limetková šťáva
  • limetková kůra
  • dvě lžíce nasekané máty
  • sůl a pepř
  • na ozdobu: nakrájená jahoda

Postup přípravy

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a lžící nebo nožem z něj vyndáme semínka, která spolu s luskem dáme do vývaru. Přidáme nasekanou čili papričku bez semínek, limetkovou kůru, šťávu a hnědý cukr. Přivedeme k varu. Potom z vývaru vyjmeme vanilkový lusk, který by později při mixování zhořknul. Do připraveného základu vložíme hráškové lusky, loupaný i neloupaný bob a zhruba šest minut vaříme. Zelenina musí změknout, ale nesmí se vařit příliš dlouho, aby nezměnila barvu.

Vše rozmixujeme na hladký krém, který můžeme následně ještě přepasírovat, abychom se zbavili drobných kousků. Do krému přidáme kokosové mléko, a ještě krátce přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem.

Vychladlou polévku skladujeme v lednici. Studený chlodnik můžeme podávat ve skleničkách na víno se dvěma kostkami ledu, ozdobený sekanou mátou a jahodami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905