Recepty Canal+ Domo

Sladké pirohy s jahodami a kyselou rebarborovou omáčkou

Sladké pirohy s jahodami a kyselou rebarborovou omáčkou
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 5
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 500 g mouky
  • voda (horká)
  • selský tvaroh 200 g
  • 300 g jahod
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvá máta podle uvážení
  • snítka rozmarýnu
  • jedna rebarbora
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 2 vrchovaté lžíce hnědého cukru

Postup přípravy

Z mouky a vody připravíme jemné těsto (je důležité, aby byla voda skoro vřelá) a dáme ho stranou pod utěrkou odpočinout. Do misky dáme tvaroh, nakrájené jahody, mátu a trochu rozmarýnu, dochutíme pepřem a mícháme, dokud se ingredience dobře nespojí. Omáčku připravujeme těsně před plněním pirohů.

Do pánve vložíme nakrájenou rebarboru, zasypeme ji cukrem, a když se rebarbora začne měnit v džem, dochutíme octem. Vše propasírujeme přes síto. Naplněné pirohy vaříme v osolené vodě a po uvaření poléváme omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905