Recepty Canal+ Domo

Rebarborová omáčka k masu

Rebarborová omáčka k masu
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 5
Chod:Omáčka
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 300 - 400 g rebarbory
  • 4 cibule šalotky
  • půl sklenice cukru
  • vanilkový lusk
  • červené dezertní víno – ½ sklenky
  • 1 malá ostrá chilli paprička
  • 2 lžíce dobrého másla
  • (k hovězímu steaku asi 300 g)

Postup přípravy

Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle, přidáme 3/4 nakrájené rebarbory, rozkrojený vanilkový lusk a zasypeme cukrem. Dusíme asi 10 minut, dokud rebarbora nepustí vodu. Zalijeme vínem a necháme ho odpařit, dokud omáčka nezhoustne, a pak propasírujeme přes síto.

Zbytek rebarbory nakrájené na 5-6 cm kousky vložíme do omáčky, dusíme asi 5 minut.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905