Recepty Canal+ Domo

Jahodové suflé

Jahodové suflé
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 5
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 3 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • cukr
  • 500 g jahod
  • 2 lžíce másla
  • citrón

Postup přípravy

Jahody přebereme, opláchneme a rozmixujeme na dřeň (nebo je propasírujeme přes síto). Oddělíme bílky od žloutků a bílky utřeme s cukrem na bílou nadýchanou hmotu. Během tření přidáme máslo, jahodovou dřeň, citronovou šťávu a strouhanku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a velmi jemně ho promícháme s hmotou na suflé.

Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme hmotou a pečeme v troubě 30-40 minut při 190ºC. Je důležité prvních 15 minut neotevírat troubu!

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905