Recepty Canal+ Domo

Tyrolský gröstl

Tyrolský gröstl
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 10
Druh masa:Vepřové
Chod:Snídaně
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 6-8 vařených brambor
  • asi 300 g pečené vepřové plece
  • 200 g tenkých plátků uzené slaniny
  • 4 vejce
  • ½ zelené papriky
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • ½ svazku petrželové natě
  • 1 lžičku majoránky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička pálivé papriky
  • kousek másla

Postup přípravy

Slaninu nakrájejte na proužky, cibuli na půlkolečka, plec na kousky o něco menší než na guláš, brambory na plátky nebo malé kousky a papriku na proužky. Na pánvi rozpalte máslo a osmažte na něm slaninu po dobu 2–3 minuty, přidejte cibuli a krátce spolu orestujte.

Přidejte brambory, zvyšte plamen, míchejte a smažte dozlatova. Přidejte plec a papriku. Ochuťte solí, pepřem, majoránkou, kmínem a paprikou.

V malém hrnci uvařte vodu. Do šálku vložte potravinářskou fólií a do ní rozbijte vejce. Fólii zavažte, aby vejce nevyteklo. Takto připravte 4 vejce. Vejce vařte ve vařící vodě, dokud se bílek neuvaří, ale žloutek zůstane tekutý.

Na talíř připravte porci brambor s masem a cibulí, navrch dejte vajíčko z fólie a ozdobte nasekanou petrželovou natí.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905