Postup přípravy
Slaninu nakrájejte na proužky, cibuli na půlkolečka, plec na kousky o něco menší než na guláš, brambory na plátky nebo malé kousky a papriku na proužky. Na pánvi rozpalte máslo a osmažte na něm slaninu po dobu 2–3 minuty, přidejte cibuli a krátce spolu orestujte.
Přidejte brambory, zvyšte plamen, míchejte a smažte dozlatova. Přidejte plec a papriku. Ochuťte solí, pepřem, majoránkou, kmínem a paprikou.
V malém hrnci uvařte vodu. Do šálku vložte potravinářskou fólií a do ní rozbijte vejce. Fólii zavažte, aby vejce nevyteklo. Takto připravte 4 vejce. Vejce vařte ve vařící vodě, dokud se bílek neuvaří, ale žloutek zůstane tekutý.
Na talíř připravte porci brambor s masem a cibulí, navrch dejte vajíčko z fólie a ozdobte nasekanou petrželovou natí.