Postup přípravy
Ančovičkové filety vložte do mixéru, přidejte nasekanou mrkvovou nať, ½ stroužku česneku, ořechy a vše smíchejte. Postupně přidávejte máslo. Dochuťte podle chuti.
Jablko oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Filety ze sledě nakrájejte na dlouhé tenké proužky a cibuli na tenké plátky.
Uvařené boby spolu s tahini, česnekem a nasekanou mátou vložte do mixéru, přidejte několik kapek olivového oleje, sůl a pepř. Utřete do pasty. Dle potřeby přidejte trochu olivového oleje.
Krajíce chleba nakrájejte na obdélníky (nejlépe 8 x 4,5 cm). Některé z nich namažte máslem, dejte na ně plátky jablek, pokapejte citronovou šťávou, přidejte sledě a ozdobte čerstvě mletým pepřem a bylinkami. Další namažte pomazánkou z ančoviček a ty zbývající pastou z bobů. Ozdobte a podávejte ke svačině.