Postup přípravy
Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.
Změklé máslo třete s cukrem minimálně 25 minut, dokud není načechrané a světlé. Oddělte žloutky od bílků a za stálého míchání postupně do másla přidávejte jeden žloutek za druhým.
Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a nechte ji vychladnout. Nalijte čokoládu do másla a promíchejte, mouku prosejte s kypřicím práškem a krátce ji utřete s máslem. Bílky ušlehejte se špetkou soli. Přidejte asi 1/3 čokoládové hmoty, důkladně promíchejte, aby hmota povolila. Nakonec přidejte zbývající sníh a vše opatrně promíchejte.
Vymastěte dortovou formu o průměru 24 cm a její dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180°C, do dortové formy nalijte těsto a zarovnejte ho. Pečte asi 45 minut, dokud nezůstane špejle zapíchnutá do těsta suchá. Nechte vychladnout na mřížce. Ohřejte džem a pokud to bude nutné, propasírujte ho sítem, abyste se zbavili semínek.
Zahřejte smetanu, přidejte nalámanou čokoládu a za stálého míchání stáhněte z ohně. Nechejte 1 minutu odstát a pak míchejte, dokud se čokoláda dobře nespojí se smetanou.
Vychlazený koláč nakrájejte na 2-3 pláty. Každý z nich potřete malinami a položte na sebe. Poslední vrstvu můžete také potřít džemem. Polevou přelijeme dort a dáme jej do ledničky ztuhnout. Podáváme se šlehačkou.