Recepty Canal+ Domo

Jahodový tvarohový koláč s ovocným želé

Jahodový tvarohový koláč s ovocným želé
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 9
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

Tvarohová hmota

  • 300 g měkkého tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g jahod
  • 3 lžíce želatiny
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkové pasty

Korpus

  • 200 g bonbonů - bílé Michałky
  • 100 g ovesných sušenek

Želé

  • 1 vrchovatá lžíce želatiny
  • 350 ml vody
  • 3 lžíce jahodovo-rebarborového octa
  • 3 lžíce dobré višňové šťávy

Postup přípravy

Michałki nakrájíme nadrobno a rozpustíme je ve vodní lázni.

Sušenky vložíme do sáčku a rozdrtíme je válečkem nebo paličkou na maso na malé drobečky. Na sušenky nalijeme rozpuštěné Michałki a vše smícháme pomocí vařečky. Hmotu přesuneme na dno dortové formy s průměrem 24 cm. Hmotu vtlačíme na dno, vyrovnáme ji a přikryjeme potravinářskou fólii. Formu vložíme do lednice a připravíme si tvarohovou hmotu.

Do hrnečku nasypeme 3 lžíce želatiny a zalijeme ji 3 lžícemi studené vody. Do druhého nasypeme 1 lžíci želatiny a zalijeme ji 2 lžícemi studené vody. V rendlíku ohřejeme 3 lžíce vody a rozpouštíme v ní první želatinu. Nevaříme!

Jahody rozmixujeme s cukrem a postupně přidáváme vychlazenou želatinu. Tvaroh rozmixujeme a přidáme k němu vanilku a jahodovou hmotu. Smetanu ušleháme a jemně, ale důkladně ji promísíme s tvarohovou hmotou.

Stěny formy pokryjeme potravinářskou nebo cukrářskou fólií. Vše nalijeme na korpus z Michałků a dáme do lednice. Do hrnce nalijeme 350 ml vody, přidáme ocet a višňovou šťávu a zahříváme, dokud směs nezačne vařit. Hrnec sundáme z plamene a rozpustíme v něm druhou želatinu. Necháme vychladnout a nalijeme na tvarohový dort, který již mírně ztuhl v lednici.

Vše necháme ještě minimálně 4 hodiny v lednici, nejlépe přes noc.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905