Postup přípravy
Michałki nakrájíme nadrobno a rozpustíme je ve vodní lázni.
Sušenky vložíme do sáčku a rozdrtíme je válečkem nebo paličkou na maso na malé drobečky. Na sušenky nalijeme rozpuštěné Michałki a vše smícháme pomocí vařečky. Hmotu přesuneme na dno dortové formy s průměrem 24 cm. Hmotu vtlačíme na dno, vyrovnáme ji a přikryjeme potravinářskou fólii. Formu vložíme do lednice a připravíme si tvarohovou hmotu.
Do hrnečku nasypeme 3 lžíce želatiny a zalijeme ji 3 lžícemi studené vody. Do druhého nasypeme 1 lžíci želatiny a zalijeme ji 2 lžícemi studené vody. V rendlíku ohřejeme 3 lžíce vody a rozpouštíme v ní první želatinu. Nevaříme!
Jahody rozmixujeme s cukrem a postupně přidáváme vychlazenou želatinu. Tvaroh rozmixujeme a přidáme k němu vanilku a jahodovou hmotu. Smetanu ušleháme a jemně, ale důkladně ji promísíme s tvarohovou hmotou.
Stěny formy pokryjeme potravinářskou nebo cukrářskou fólií. Vše nalijeme na korpus z Michałků a dáme do lednice. Do hrnce nalijeme 350 ml vody, přidáme ocet a višňovou šťávu a zahříváme, dokud směs nezačne vařit. Hrnec sundáme z plamene a rozpustíme v něm druhou želatinu. Necháme vychladnout a nalijeme na tvarohový dort, který již mírně ztuhl v lednici.
Vše necháme ještě minimálně 4 hodiny v lednici, nejlépe přes noc.