Postup přípravy
Sušená rajčata rozmixujeme na pastu.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme rajčatovou pastu, zamícháme vidličkou a následně pomalu přiléváme vroucí vodu. Opět zamícháme vidličkou. Jakmile se těsto začne lepit, hněteme ručně, dokud nezískáme měkké, pružné a nelepivé těsto. V případě potřeby přidáme mouku.
Hladké těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si připravíme pesto. Všechny ingredience dáme do mixéru, postupně přidáváme olivový olej a mixujeme do zelené omáčky.
Fazole uvaříme al dente ve slané a mírně oslazené vodě. Rozkrájíme je napůl. Lilek nakrájíme na proužky a rajčata na půlky.
Z těsta formujeme dlouhé nudle o tloušťce přibližně 1 cm, které dále krájíme na malé šišky a postupně vaříme v osolené vodě asi 2 minuty, než vyplavou na hladinu. Šišky vyndáme děrovanou lžící a odkládáme stranou.
Na velké pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme lilek. Restujeme ho asi 4-5 minut, dokud není lehce opečený a měkký. Přidáme fazole, boby a šišky. Ještě chvíli restujeme a dochutíme solí a pepřem.
Nakonec přidáme pesto, vše promícháme a podáváme.