Postup přípravy
Ingredience na těsto vložte do mísy kuchyňského robotu nebo prosejte mouku na vál, uprostřed vytvořte důlek, do kterého nalijte rozšlehané vejce se lžičkou smetany. Podél mouky položte kousky másla a utřete je prsty. V kuchyňském robotu vše promíchejte, dokud se hmota nezačne lepit dohromady do jedné koule, pokud je to nutné, přidejte více smetany. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice, kde jej ponechte po dobu přípravy nádivky.
Šalotku nakrájejte na čtvrtky a osmažte ji na másle, dokud nezhnědne a nezměkne, dochuťte ji lžičkou medu a špetkou soli. Hrušky nakrájejte na malé kostky a ke konci smažení cibule je přidejte na pánev, krátce spolu orestujte, dochuťte pepřem, stáhněte z ohně a nechte vychladnout.
Z jelit stáhněte střívka, nakrájejte je na menší kousky a orestujte na oleji. Přidejte majoránku, feferonku, sůl a pepř. Nakonec přidejte cibuli s hruškou a vlašské ořechy, které je lepší předem oloupat. Zamíchejte a nechejte vychladnout.
Troubu předehřejte na 170°C. Těsto rozválejte, vyložte jím koláčovou formu a propíchejte. Na těsto dejte vychlazenou jelitovou hmotu a zalejte vejci ušlehanými se 150 ml smetany.
Vložte do trouby asi na 45 minut. Podávejte horké nebo po vychladnutí.