Postup přípravy
Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka.
Lusky umyjeme, odkrojíme konce a vaříme ve vodě s cukrem a solí. Fazole by měly být křupavé, neměly by se rozvařit. Jakmile jsou hotové, fazole scedíme a zalijeme studenou vodou nebo je schladíme v misce s ledem.
Slunečnicová semínka opražíme na suché pánvi. Pažitku a kopr nasekáme nadrobno. Brambory nakrájíme na větší kousky (malé brambory na čtvrtky) a lusky na poloviny nebo třetiny.
V misce smícháme hořčici, chilli omáčku a ocet. Následně za stálého míchání pomalu přidáváme olivový olej, až dresink zhoustne.
Brambory, lusky, pražená slunečnicová semínka a nasekaný kopr s pažitkou dáme do misky, ochutíme solí a pepřem a zalijeme dresinkem. Jemně promícháme a dáme do lednice minimálně na 30 minut, aby se salát dobře rozležel.
Salát podáváme chlazený ke grilovanému masu, jako přílohu k obědu nebo k lehké svačině.