Postup přípravy
Cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a odložíme stranou, aby pustily vodu. Následně je důkladně vymačkáme. Krůtí prsa nakrájíme na úhledné řízečky o tloušťce asi 1 cm. Osolíme a opepříme a odložíme stranou.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na olivovém oleji, přidáme nadrobno nakájený česnek a chilli. Po chvíli přidáme rajčata a protlak. Přilijeme víno, dochutíme solí, pepřem a medem a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
Řízečky obalíme v mouce a krátce smažíme na rozpáleném oleji. Následně je přidáme do omáčky stejně jako nasekanou bazalku a listy oregana. Vše dusíme asi 5 minut, nejlépe pod pokličkou.
Mezitím si připravíme placky. Do cukety přidáme nadrobno nasekanou šalotku, prolisovaný česnek, kopr a mátu.
Fetu rozmačkáme vidličkou a přidáme ji k zelenině spolu s vejcem. Vše důkladně promícháme. Pokud je to nutné a těsto je příliš řídké, přidáme mouku. Na rozpálené pánvi s olejem smažíme křupavé placky.
Placky podáváme s krůtími řízečky a omáčkou.