Recepty Canal+ Domo

Krůtí řízečky v omáčce marinara s cuketovými plackami

Krůtí řízečky v omáčce marinara s cuketovými plackami
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 3
Druh masa:Krůtí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

Omáčka

  • 1 konzerva paradajok
  • 1 cibuľa
  • 3 strúžky cesnaku
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • ½ pohára červeného vína
  • ½ zväzku bazalky
  • hrsť čerstvého oregána
  • ½ malej chilli papričky
  • 1 lyžica medu

Rezne

  • 400 g morčacích pŕs
  • múka
  • soľ
  • bylinkové korenie
  • olej

Placky

  • 2 cukýny rôznych farieb
  • 2 šalotky
  • 1 strúžok cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • ½ balenia syru feta
  • 1 vajíčko
  • 1-2 lyžice múky
  • 3 lyžice nasekaného kôpru
  • 1 plnú lyžicu mäty
  • olej na smaženie

Postup přípravy

Cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a odložíme stranou, aby pustily vodu. Následně je důkladně vymačkáme. Krůtí prsa nakrájíme na úhledné řízečky o tloušťce asi 1 cm. Osolíme a opepříme a odložíme stranou.

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na olivovém oleji, přidáme nadrobno nakájený česnek a chilli. Po chvíli přidáme rajčata a protlak. Přilijeme víno, dochutíme solí, pepřem a medem a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.

Řízečky obalíme v mouce a krátce smažíme na rozpáleném oleji. Následně je přidáme do omáčky stejně jako nasekanou bazalku a listy oregana. Vše dusíme asi 5 minut, nejlépe pod pokličkou.

Mezitím si připravíme placky. Do cukety přidáme nadrobno nasekanou šalotku, prolisovaný česnek, kopr a mátu.

Fetu rozmačkáme vidličkou a přidáme ji k zelenině spolu s vejcem. Vše důkladně promícháme. Pokud je to nutné a těsto je příliš řídké, přidáme mouku. Na rozpálené pánvi s olejem smažíme křupavé placky.

Placky podáváme s krůtími řízečky a omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905