Recepty Canal+ Domo

Rýžový pudink s exotickým ovocem

Rýžový pudink s exotickým ovocem
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 2
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1 hrnek rýže arborio
  • 500 ml kokosového mléka
  • cca 1 - 1,5 hrnku vody
  • 2-3 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 1 lžíce másla
  • 1 vanilkový lusk
  • kůra nastrouhaná z ½ limety a ½ citronu

Salát

  • ½ svazku máty
  • 2 manga
  • hrst kešu ořechů
  • šťáva z ½ limety
  • 2 lžíce medu
  • ½ granátového jablka

Na servírování

  • mochyně a karambola

Postup přípravy

Do hrnce nalejeme kokosové mléko, polovinu vody, sůl, rozkrojený vanilkový lusk, cukr a rýži. Vše za občasného míchání vaříme na mírném ohni. Pokud rýže nasákne veškerou tekutinu dříve než je uvařená, přidáme vodu nebo kokosové mléko. Do rýže přidáme také kůru z limety a citronu.

Kešu nasekáme nadrobno a pražíme na suché pánvi.

Med smícháme se šťávou z limety a 2 lžícemi vody.

Mango nakrájíme na tenké proužky a mátu nasekáme.

Smícháme granátová zrníčka, mango, med s limetovou šťávou a praženým kešu. Horký rýžový pudink naservírujeme do sklenic, přidáme ovocnou směs s ořechy a ozdobíme mochyní a plátky karamboly.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905