Postup přípravy
Začínáme omáčkou. Papričky, česnek a strouhaný zázvor dejte do mixéru. Přidejte cukr a rozmixujte na hrubší pastu. Měly by být vidět kousky papriček.
Pastu přeložte do kastrůlku, přidejte vodu, ocet i rybí omáčku. Vařte asi 10 minut na mírném ohni.
V malém hrnečku rozmíchejte bramborovou mouku s několika lžícemi studené vody. Přilejte do omáčky a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Pokud bude příliš hustá, zřeďte ji troškou vody. Omáčku nalejte do zavařovací sklenice a nechte vychladnout. Krevety oloupejte a důkladně osušte.
Bílek smíchejte s několika kapkami studené vody. Panko strouhanku smíchejte s kokosem, paprikou a solí.
Krevety obalte v mouce, vaječném bílku a nakonec ve strouhance s kokosem. Rozehřejte olej a krátce na něm krevety osmažte. Podávejte s vychlazenoučili omáčkou.