Postup přípravy
Všechny ingredience by měly být velmi studené, nejlépe je vychladit je po dobu 24 hodin před přípravou.
1 hrnek ořechů rozmixujeme na kaši, dochutíme solí a odložíme stranou. Zbývajícího ½ hrnku rozmixujeme nahrubo.
Do vysoké mísy nalijeme jogurt a smetanu, přidáme arašídové máslo a moučkový cukr. Mixujeme, dokud se hmota nespojí. Nakonec hmotu smícháme s nahrubo rozmixovanými ořechy a dáme ji na mrazák.
Každých 30 minut směs promícháme, aby bylo v jogurtu co nejméně ledových krystalů a po zmrazení nebyla příliš tvrdá a nadýchaná. Mícháme během prvních 3-4 hodin.
Jablko oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky, banány na půlkolečka. V hrnci nebo na pánvi rozpálíme máslo, přidáme jablka, kardamom a hřebíček a restujeme, dokud ovoce nezměkne. Přidáme banán, skořici a vše přelijeme medem. Snížíme oheň a vše prohříváme až do zhoustnutí.
Do sklenice dáme porci horkého ovoce, na ni porci arašídové zmrzliny a okamžitě podáváme.