Postup přípravy
Hovězí líčka umyjeme a nakrájíme na plátky, které přeložíme do mísy. Smícháme pivo, med, pomerančovou kůru, česnek, hřebíček, nové koření a velkou špetku čerstvě strouhaného muškátového oříšku. Maso naložíme do marinády a dáme na noc do lednice.
Následujícího dne maso vyjmeme z marinády, důkladně osušíme, obalíme v mouce a krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Maso přeložíme do žáruvzdorné nádoby s pokličkou.
Na stejné pánvi osmažíme mrkev a batáty nakrájené na velké kousky, dokud mírně nezhnědnou. Poté přilijeme marinádu. Až trochu zredukuje, tj. asi po 15 minutách, přidáme ji i se zeleninou k masu a vše vložíme do trouby předehřáté na 160°C. Pokud je šťávy příliš málo, přidáme vývar nebo vodu. Maso by mělo být téměř úplně ponořené.
Pečeme asi 3 hodiny. Měkké maso vylovíme, omáčku přelijeme do hrnce a na vysokém ohni ji necháme zhoustnout.
Podáváme s pohankou, bramborovým pyré, rýží, knedlíkem, na toastu nebo s bramboráky.