Postup přípravy
Připravte těsto. Všechny ingredience nasypte do kuchyňského robotu a rychle mícháme, dokud se hmota nezačne lepit do jedné koule. Můžete to udělat rovněž ručně: na vál nasypte mouku, mleté ořechy, kypřicí prášek, tymián a sůl. Uprostřed vytvořte důlek, do kterého nalijte rozšlehané vejce. Podél mouky položte kousky másla. Ingredience zpracujte a z těsta vytvořte kouli, kterou zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice.
Pórky důkladně umyjte, zelené části a spodní část s kořínky odřízněte. Nakrájejte podélně na čtvrtiny a znovu opláchněte, abyste se zbavili písku. Pórky nakrájejte na délku přibližně 7 cm.
Na pánvi zahřejeme máslo, přidáme stroužek česneku i se slupkou a pórek. Orestujeme na mírném ohni doměkka, trvá to asi 2-3 minuty. Přidejte víno, lístky tymiánu a brusinky. Ochuťte solí, pepřem a restujte, dokud se šťáva neodpaří.
Kozí sýr nakrájejte na plátky, vyválejte těsto a vyložte jím formu. Propíchejte celý povrch vidličkou. Důkladně promíchejte vejce se smetanou.
Troubu předehřejte na 170°C. Na těsto ve formě položte vychlazené pórky, posypte piniovými oříšky upraženými na suché pánvi a zakryjte plátky kozího sýra. Ochuťte další porcí čerstvě mletého pepře a listů oregana a zalijte vejci.
Pečte asi 30-35 minut, dokud není povrch krásně hnědý. Podáváme jako předkrm nebo jako hlavní chod s lehkým salátem.