Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 170°C. Vejce s cukrem ušleháme na vysokou rychlost, dokud není hmota světlá a nezvětší svůj objem.
Mouku prosejeme s kypřícím práškem a smícháme s mletými mandlemi. Do vajec přilijeme likér a přidáme suché ingredience. Vše pomocí vařečky jemně promícháme. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme asi na 15 minut do trouby. Po dotyku by měl piškot mírně pružit a zapíchnutá špejle by měla zůstat suchá. Piškot necháme vychladnout.
Připravíme si pudinkový krém. Svaříme 750 ml mléka s cukrem, zatímco 250 ml studeného mléka utřeme s bramborovou moukou, likérem a pudinkovým práškem. Do vroucího mléka přilijeme pudink, snížíme oheň a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, dokud hmota nezhoustne. Pudink přikryjeme potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala vrcholu hmoty a necháme zcela vychladnout.
Změklé máslo utřeme na pěnu, postupně přidáme puding, a nakonec strouhaný kokos. Hmotu nalijeme na upečený piškot a dáme minimálně na 2 hodiny do lednice. Mezitím si připravíme posypku. Strouhaný kokos nasypeme na suchou pánev a pražíme dozlatova.
Sušenky nameleme nebo nadrtíme v pytlíku pomocí válečku nebo paličky na maso. Smícháme s praženým strouhaným kokosem a až kokos vychladne, nasypeme ho na horní část dortu. Zchladíme a podáváme.