Postup přípravy
Připravíme kvásek. Droždí utřeme s cukrem dotekuta, přidáme 2–3 lžíce mouky a teplé mléko. Utřeme a odložíme asi na 15-20 minut, dokud nezvětší objem.
Do kuchyňského robotu nasypeme mouku, sůl a tymián. Přilijeme kvásek, rozšlehaná vejce a zbytek mléka. Mícháme a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Těsto hněteme asi 8 minut. Zakryjeme potravinářskou fólií a odložíme stranou, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
Během kynutí si připravíme ingredience na náplň. Obsah klobásy vytlačíme ze střívka, mozzarellu rozmělníme v ruce a spolu s nastrouhaným sýrem smícháme s masem z klobás. Ochutíme lisovaným stroužkem česneku a případně dochutíme solí a pepřem.
Kynuté těsto ještě několik minut hněteme na pomoučeném vále, rozdělíme na cca 16 porcí, každou z nich roztáhneme do placky, vložíme kousek náplně, zarolujeme a necháme znovu kynout.
Troubu předehřejeme na 180°C. Housky potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme sezamovými semínky a lehce je nařízneme. Pečeme asi 20-25 minut.