Postup přípravy
Nejlépe když maso na čevapčiči sami umeleme najemno. Cibuli nakrájíme najemno a přidáme k masu. Dochutíme veškerým kořením, ajvarem a hořčicí. Přidáme kypřicí prášek, hněteme jako těsto a postupně přidáváme perlivou vodu. Jakmile je těsto rovnoměrně uhnětené a má jednotnou barvu, přikryjeme ho fólií a dáme na noc do lednice. Zeleninu nakrájíme na velké kousky. Maso vyndáme z lednice, mokrýma rukama vytvoříme podlouhlé šišky a odložíme je stranou, dokud nebudou mít pokojovou teplotu.
Budeme potřebovat dvě grilovací pánve. Obě lehce zakápneme olivovým olejem. Jakmile jsou rozpálené, na jednu dáme zeleninu a na druhou čevapčiči, které často obracíme.
Zeleninu průběžně ochutíme solí, pepřem, tymiánem a těsně před podáním petrželí a octem. Česnek grilujeme ve slupce. Podáváme nejlépe s jogurtovo-bylinkovou omáčkou a ajvarem.