Postup přípravy
Nakrájejte najemno cibuli a papriku. Osmahněte čenek a rozmačkejte ho. Vše smíchejte s masem. Nakonec přidejte lžíci rajčatového protlaku, jogurt, bylinky, kožení, sůl a pepř. Opatrně míchejte dokud maso nezačne lepit. Pomocí cukrářského sáčku vytlačujte maso na plech vyložený pečícím papírem, posypte bohatě kmínem a upečte v troubě na 220 stupňů.
Uvařenou cizrnu rozdělte na dvě části -- menší a větší. Větší vložte do kuchyňského robotu, přidejte petrželku a koření, a rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte mascarpone.
Zbylou cizrnu (vcelku) smíchejte s trochou medu, řepkového oleje, kmínu, chilli papričkou a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů.
Připravte salát. Okurky a ředkvičky nakrájejte na plátky. Přidejte čerstvý květák rozebraný na růžičky, dochuťte francouzskou hořčicí, koprem a řepkovým olejem. Důkladně promíchejte.
Klobásky podávejte s cizrnou, pyré, květákovým salátek a jogurtem ochuceným citronovou kůrou.