Recepty Canal+ Domo

Meruňkové knedlíky s jahodami a karamelovou pohankou

Meruňkové knedlíky s jahodami a karamelovou pohankou
Pořad:Opravdu umíš vařit? 3, epizoda 3
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

Těsto

  • 600 ml vody
  • 60 g másla
  • 500 g mouky
  • 4 vejce
  • 1 lžíce máku
  • špetka soli
  • vanilkový cukr
  • 10 malých, zralých meruněk
  • 10 jahod
  • skořice
  • třtinový cukr, kostky
  • květiny nasturtium pro dekoraci

Šlehané žloutky s cukrem

  • 10 žloutků
  • 150 g cukru

Karamel:

  • 50 g másla
  • 100 g cukru
  • 100 ml smetana 30%
  • 200 g pražené pohanky
  • olej na smažení

Postup přípravy

Nejprve připravte těsto. Přiveďte k varu osolenou vodu s trochou cukeru a máskem. Přisypte mouku a míchejte. Pomalu přidávejte vejce a mák, nechejte vychladnout a mezitím připravte ovoce.

Vypeckované meruňky posypte skořicí a doprostřed vložte kostku cukru. Ovoce pokládejte na vyválené těsto a vytvarujte knedlíky, které uvaříte ve vodě s vanilkovým cukrem.

Hotové knedlíky vložte do pekáče a zalijte žloutky ušlehanými s cukrem a krátce zapečte.

Rozehřejte máslo a přidejte cukr. Jakmile začne karamelizovat, vmíchejte smetanu. Poté připravte pohankový popkorn. Do horkého oleje vložte sítko se suchou pohankou, když pohanka začne pukat, přesypte ji na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečného oleje.

Smíchejte pohanku s karamelem a přendejte na pečícím papírem vyložený plech, nechte vychladnout. Meruňkové knedlíky posypte popkornem, ozdobte jahodami a jedlymi květy.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905