Postup přípravy
Rozšlehejte vejce se solí, postupně přidávejte mouku a vypracujte pružné těsto. Zabalte do potravinové folie a nechte odpočinout.
Mezitím připravte omáčku. Osmahněte česnek, cibuli, pak přidejte nakrájená rajčata a poduste. Můžete zahustit trochou rajského protlaku. Dochuťte octem, solí, trochou cukru a vmíchejte saturejku. Opepřete.
Připravte náplň z másla, zralého sýra, bazalky, soli a pepře. Těsto vyválejte na tenké pláty a nakrájejte na čtverce. Cukrářským sáčkem na ně vytlačujte náplň. Těstoviny uvařte v osolené vodě.
Pot, sýrem, dochuťte muškátovým oříškemé připravte plněné žampiony. Na másle osmahněte šalotku, přidejte špenát a krátce poduste. Smíchejte s ricottou, sýrem, dochuťte muškátovým oříškem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Žampiony osmahněte dozlatova a naplňte směsí.
Tortellini dejte na talíř, zalijte rajčatovou omáčku, navrch položte pár koleček do křupava opečeného salámu a plněné žampiony. Ozdobte několika lístky šťovíku.