Recepty Canal+ Domo

Tortellini s rajčatovou omáčkou a plněnými žampiony

Tortellini s rajčatovou omáčkou a plněnými žampiony
Pořad:Opravdu umíš vařit? 3, epizoda 2
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

Těsto

  • 400 g mouky
  • 4 vejce
  • špetka soli

Nádivka

  • 200 g másla
  • strouhaný zralý sýr
  • čerstvá nasekaná bazalka
  • sůl, pepř

Rajčatová omáčka

  • 1,5 kg různých odrůd rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • jablečný ocet
  • sůl
  • pepř
  • saturejka
  • olej na smažení
  • červená cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • špetka cukru

Nadívané žampiony

  • 2 balení dětského špenátu
  • 2 sýry ricotta
  • 100 g strouhaného zralého sýra
  • pár žampionů Portobello
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • šalotka
  • muškátový oříšek
  • bílý pepř
  • sůl
  • citrón
  • pár plátků salámu Kindziuk (litevský zrající salám)

 

Postup přípravy

Rozšlehejte vejce se solí, postupně přidávejte mouku a vypracujte pružné těsto. Zabalte do potravinové folie a nechte odpočinout.

Mezitím připravte omáčku. Osmahněte česnek, cibuli, pak přidejte nakrájená rajčata a poduste. Můžete zahustit trochou rajského protlaku. Dochuťte octem, solí, trochou cukru a vmíchejte saturejku. Opepřete.

Připravte náplň z másla, zralého sýra, bazalky, soli a pepře. Těsto vyválejte na tenké pláty a nakrájejte na čtverce. Cukrářským sáčkem na ně vytlačujte náplň. Těstoviny uvařte v osolené vodě.

Pot, sýrem, dochuťte muškátovým oříškemé připravte plněné žampiony. Na másle osmahněte šalotku, přidejte špenát a krátce poduste. Smíchejte s ricottou, sýrem, dochuťte muškátovým oříškem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Žampiony osmahněte dozlatova a naplňte směsí.

Tortellini dejte na talíř, zalijte rajčatovou omáčku, navrch položte pár koleček do křupava opečeného salámu a plněné žampiony. Ozdobte několika lístky šťovíku.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905