Postup přípravy
Bílky šlehejte se špetkou soli. Jakmile začnou houstnout, přidávejte po částech cukr. Šlehejte dál, dokud nebudete mít pevný sníh, kterým naplníte cukrářský sáček.
Papír na pečení posypte cukrem, plátky mandlí a rovnoměrně pokryjte sněhem. Pečte v troubě předehřáté na 120 stupňů asi 50 minut. Upečené bezé vyndejte z trouby, položte na plátěný hadřík a zarolujte. Uvařte 100 ml smetany s bezinkovým sirupem, přidejte drcenou čokoládu a promíchejte.
Zbylou smetanu a vyšlehejte spolu s mascarpone do tuhé pěny. Po částech přidávejte do mírně vychlazené čokolády a promíchejte, abyste získali hladký krém.
Bezé rozbalte, odstraňte papír, potřete krémem, přidejte maliny a znovu zarolujte. Vrch potřete zbývajícím krémem, posypte kakaem a ozdobte ovocem a bezinkovými květy.