Recepty Canal+ Domo

Hovězí Stroganov s bramborovými muffiny

Hovězí Stroganov s bramborovými muffiny
Pořad:Opravdu umíš vařit? 3, epizoda 10
Druh masa:Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 700 g hovězí svíčkové

Omáčka

  • 2 šalotky
  • 3 nakládané okurky
  • 300 ml smetany 30%
  • ruská hořčice podle chuti
  • francouzská hořčice podle chuti

Bramborové muffiny

  • 600 g brambor
  • 2 cukety
  • 300 ml mléka
  • 3 vejce
  • 3 lžíce mouky
  • černý pepř
  • sůl
  • pažitka
  • 10 plátků syrové uzené slaniny
  • 10 plátků marinované slaniny
  • cuketa
  • zelí
  • zeleninový vývar
  • přepuštěné máslo na smažení
  • asi 500 g žampionů

Postup přípravy

Svíčkovou nakrájejte na plátky a poté na nudličky. Posypte namletým pepřem, zakapejte olejem a odstavte.

Brambory a cuketu nastrouhejte nahrubo. Zalijte vroucím mlékem. Dochuťte pepřem a solí a přidejte nasekanou pažitku. Slijte přebytečnou tekutinu a vmíchejte vejce a mouku. Těstem plňte muffinové formičky vyložené plátky uzené a marinované slaniny. Pečte v troubě předehřáté na 190 stupňů asi na 30 minut.

Mezitím na oleji osmahněte na čtvrtiny nakrájenou šalotku. Přidejte okurky nakrájené na tenké proužky, přelijte smetanou a krátce povařte, aby omáčka zhoustla. Podle chuti přidáme hořčici.

Nakrájejte nahrubo zelí a uvařte je v horkém vývaru Na přepuštěném másle orestujte do zlatova žampiony.

Nudličky masa opečte po dávkách na rozpáleném oleji. Dejte na talíř, zalijte omáčkou a podávejte s bramborovými muffiny, zelím a žampiony.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905