Recepty Canal+ Domo

Bramborová roláda s masovými koulemi a houbovou omáčkou

Bramborová roláda s masovými koulemi a houbovou omáčkou
Pořad:Opravdu umíš vařit? 3
Druh masa:Vepřové
Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1,5 kg vařených brambor      
  • pár syrových brambor
  • 300 g krupice
  • 6 žloutků
  • 3 lžíce bramborového škrobu
  • 100 g másla
  • sůl

Nádivka

  • listy kadeřávku
  • 100 g sušených švestek
  • 2 červené cibule
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • olej na smažení
  • kopr

Masové koule

  • 1 kg syrové bílé klobásy
  • čerstvý tymián
  • mletý kmín
  • černý pepř
  • oregano
  • petrželka
  • šalvějové listy
  • šalotka

Houbová omáčka

  • čerstvé houby (lišky, hřiby)
  • šalotka
  • smetana
  • pepř
  • sůl
  • tymián

Postup přípravy

Připravíme si nádivku do rolády. Na oleji osmažte cibuli, přidejte natrhané listy kadeřávky. Jakmile jsou listy kadeřávk uměkké, přidejte nakrájené švestky a nasekané ořechy. Dochuťte solí, pepřem a koprem.

Uvařené brambory za tepla prolisujte. Syrové brambory rozmixujte, slijte pžebytečnou. Obojí smíchejte, přidejte škrob, krupici, žloutky, máslo a sůl. Vypravujte těsto.

Bramborové těsto položte na pomoučenou desku stolu a rozválejte na obdélník o tloušťce 1 cm. Navrch rozetřete nádivku, zarolujte a převažte provázkem. Roládu vložte do hrnce s vroucí vodou. Vařte asi 20 minut.

Připravte masové koule. Z klobásy sundejte střívko, přidejte nasekaný tymián, šalotku, šalvěj, mletý kmín a černý pepř, Hmotu důkladně promíchejte a vytvořte koule velikosti golfového míčku.

Masové koule osmažte na oleji do zlatova a dejte na talíř. Osmahněte nakrájenou šalotku a čerstvé, umyté a nakrájené houby. Zalijte smetanou a poduste. Dochuťte pepřem, solí a tymiánem.

Masové koule přelijte houbovou omáčkou. Uvařenou roládu nakrájejte na plátky a položte navrch. Posypte čerstvým koprem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905