Postup přípravy
Připravíme si nádivku do rolády. Na oleji osmažte cibuli, přidejte natrhané listy kadeřávky. Jakmile jsou listy kadeřávk uměkké, přidejte nakrájené švestky a nasekané ořechy. Dochuťte solí, pepřem a koprem.
Uvařené brambory za tepla prolisujte. Syrové brambory rozmixujte, slijte pžebytečnou. Obojí smíchejte, přidejte škrob, krupici, žloutky, máslo a sůl. Vypravujte těsto.
Bramborové těsto položte na pomoučenou desku stolu a rozválejte na obdélník o tloušťce 1 cm. Navrch rozetřete nádivku, zarolujte a převažte provázkem. Roládu vložte do hrnce s vroucí vodou. Vařte asi 20 minut.
Připravte masové koule. Z klobásy sundejte střívko, přidejte nasekaný tymián, šalotku, šalvěj, mletý kmín a černý pepř, Hmotu důkladně promíchejte a vytvořte koule velikosti golfového míčku.
Masové koule osmažte na oleji do zlatova a dejte na talíř. Osmahněte nakrájenou šalotku a čerstvé, umyté a nakrájené houby. Zalijte smetanou a poduste. Dochuťte pepřem, solí a tymiánem.
Masové koule přelijte houbovou omáčkou. Uvařenou roládu nakrájejte na plátky a položte navrch. Posypte čerstvým koprem.