Postup přípravy
Polovinu smetany uvaříme, v druhé polovině rozpustíme želatinu. Horkou smetanu přilejte do studené, přidejte vanilku a nakonce podmáslí. Důkladně zamíchejte, přelijte do připravených misek a dejte vychladit do leničky.
Bílky smíchejte se špetkou soli a vyšlehejte tuhý sníh. Přidejte rozpuštěné máslo, cukr, mouku a mandlové aroma. Těsto rozetřete na plech na tenkou vrstvu a posypte drcenými mandlemi. Pečte krátce v toubě rozehřáté na 190 stupňů.
Jemně zahřejte med, přidejte pomerančovou kůru a květy levandule. Odložte, aby levandule a pomeranč uvolnily aroma. Vyšlehejte smetanu se žloutky a s voňavým medem do hustého krému.
Ovoce nakrájejte na plátky a vložte do misky, promíchejte s levandulovým medem a citronovou šťávou Ovoce, pana cotu a krém se šlehačkou vyskládejte