Recepty Canal+ Domo

Pečené koblihy s kokosovou polevou a polevou z červené řepy

Pečené koblihy s kokosovou polevou a polevou z červené řepy
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek 2, epizoda 10
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 3 sklenice pšeničné nebo špaldové mouky
  • 100 ml vlažného rostlinného mléka
  • 7 g sušeného droždí
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 sklenice pyré z batátů
  • 1/2 sklenice kokosového oleje
  • ovocný džem
  • moučkový cukr
  •  pomerančová kůra

Poleva z červené řepy

  • 1/4 sklenice práškového cukru
  • šťáva z červené řepy

Kokosová poleva

  • 1/4 sklenice cukru
  • Kokos
  • smetana

Postup přípravy

Nasypte droždí do mléka, přidejte cukr, špetku soli a promíchejte, aby se vše rozpustilo. Nalijte do mísy s moukou a ručně, nebo s pomocí hnětače, vypracujte těsto. Do něj pak po lžících zapracujte batátové pyré. Hotové těsto zaprašte moukou a nechte zhruba hodinu kynout.

Vykynuté těsto rozválejte na 0,5 – 1 cm tlustý plát a vykrajujte z něj kolečka. Do každého kolečka poté udělejte dírku a položte na plech vyložený pečícím papírem na pečení a zakryjte utěrkou. Připravené koblihy nechte další půl hodiny na plechu kynout.

Koblihy pečte v předehřáté

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905